MEZI PRVNÍMI V DIGITÁRIU

04.11.2013 21:15

Mezi prvními v novém digitáriu

Pondělí 4. listopadu se pro naši třídu PAS stalo výjimečným. Vydali jsme se do komplexu Hvězdárny a planetária na Kraví Hoře, kde jsme se přidali mezi první návštěvníky nově otevřeného digitária.

Byli jsme napnutí a moc jsme se těšili na nové zážitky. Všichni naši žáci se o vesmír, planety a hvězdy zajímají, takže byli plní očekávání, co nového se dozvědí. V útulném sále jsme nejdříve pozorovali noční oblohu a zkoušeli jsme hledat známá souhvězdí. Když jsme některé nemohli najít, pomohlo nám promítání obrázku, pod kterým jsme už souhvězdí poznali. Pak navazovala pohádka Kouzelný útes – Kaluoka’hina. Šlo o dobrodružný příběh o dvou velmi odvážných mořských rybách Jackovi a Prckovi, kde se děti dozvěděly něco nového o působení Měsíce na mořskou hladinu a podmořský svět.

Při zpáteční cestě do školy jsme se ještě zastavili u Staré radnice a připomněli jsme si známé brněnské pověsti, které jsme se nedávno učili v hodinách prvouky. Žáci byli rádi, že mohli vidět brněnského draka, kolo i pokřivené fiály. Musíme pochválit naše děti, že celodopolední program zvládly bez problémů, za což dostaly i malou odměnu.

                                                                                  E. Luňáková, P. Baláková