ŠKOLNÍ VÝLET HRAD SVOJANOV

04.06.2013 08:00

V úterý 4. 6. jsme se připojili ke třídám 3.A a 4.B a společně jsme podnikli krásný celodenní výlet autobusem za krásnými památkami a různými zajímavostmi. Ráno jsme nasedli do autobusu a vydali se směr Olešnice, Kunštát a Svojanov. První zastávka byla v Olešnici, kde jsme navštívili muzeum strašidel. Všechny naše děti prokázaly velkou odvahu a soustředěně, dokonce i potmě zavření ve vlhkém strašidelném podzemí, poslouchaly pověsti o místních strašidlech. Děti nejvíce zaujal Hastrman, Hejkal a Rarášek a z ženy v rakvi šel opravdu strach.

Po prohlídce muzea jsme se chtěli přeci jen trochu odreagovat, a tak jsme se posilnili dobrým zákuskem v mléčném baru. Poté, co navštívili muzeum všechny skupiny jsme autobusem popojeli kousek dál, do Kunštátu, kde na nás čekala voňavá prohlídka místní pekárny. Děti si vše pečlivě prohlédly a vyrobily si i vlastní preclíky a pletýnky. Ještě před chutným obědem jsme se podívali na šikovné řezbáře, kteří na Kunštácké návsi vytvářeli krásná díla.

Po obědě nás čekala poslední zastávka na hradě Svojanov. Prohlídka byla moc zajímavá, děti si dokonce mohly vyzkoušet část rytířského brnění, což je velice zaujalo.

Jako třídní učitelky musíme děti moc pochválit, jak celý tento výlet vzorně zvládly. Moc se nám celý výlet líbil a budeme se těšit na další zážitky.