VÝPRAVA ZA DINOSAURY

06.06.2014 16:51

Výprava za dinosaury

Ve čtvrtek 29. 5. se i naše třída vydala na školní výlet. A nejednalo se o ledajaký výlet, ale přímo o výpravu do prehistorických dob plných pravěkých zvířat a dinosaurů. Naším cílem byl Dinopark a zoopark ve Vyškově, kam jsme cestovali vlakem. Z čehož byli žáci unešení, neboť je to pro ně ten nejoblíbenější dopravní prostředek. Ráno maminky doprovodily své ratolesti přímo do vestibulu hlavního nádraží, kde jsme si je už převzali, a výprava do období Jury mohla začít.

Cestu vlakem jsme si zpříjemnili výbornými svačinkami od našich maminek. Když jsme posilněni vystoupili ve Vyškově, trochu nás nepříjemně překvapilo chladné a deštivé počasí. Nenechali jsme se odradit, oblékli pláštěnky a vyrazili vstříc nevšedním zážitkům v Dinoparku.

Než jsme odjeli Dinovláčkem, prohlédli jsme si část Vyškovské ZOO. Podívali jsme se na zvířátka z Asie i Afriky a dokonce jsme i nakrmili hladové rybičky v překrásném jezírku. Cesta vláčkem byla plná očekávání, až se před námi konečně otevírala obrovská vstupní vrata do DINOPARKU. Při vjezdu nás hned ohromily pohyblivé modely několika dinosaurů, které vydávaly i typické zvuky. Celý dinopark se hemžil dávnými predátory i býložravci a děti si se zaujetím zapisovaly poznámky do svého pracovního listu. Dětem vůbec nevadilo deštivé počasí a nadšeně pobíhalykalužemi od jednoho modelu k druhému. Po projití celé trasy jsme se alespoň na chvilku usušili v místním kině, kde promítali 4D film Mořské akvárium. Za splněné úkoly v pracovním listu od nás děti dostaly malou odměnu a posilněni se vrhli, jako správní archeologové, do odkrývání kostry mohutného dinosaura, ukrytého v obrovském pískovišti. Po nákupu suvenýrů jsme se už museli vrátit dinovláčkem do Vyškovské ZOO. Tam nás ale ještě čekalo velké překvapení. Nejenže jsme si mohli prohlédnout všechny druhy domácích zvířat, ale mohli jsme se s nimi i pomazlit na Babiččině dvorečku. To byl pro některé děti opravdu obrovský zážitek, a kdybychom už nemuseli odcházet na vlak, tak se tam mazlí určitě doteď. Můžeme klidně citovat jejich vlastní slova: „ Tady bych chtěl bydlet!“ J Po návratu do Brna děti se zaujetím vyprávěly maminkám, co všechno viděly. Celodenní vytrvalý déšť nám dokresloval atmosféru prehistorického období, takže ani to nám nemohlo zkazit úžasné zážitky a vzpomínky na nezapomenutelný den.